Розташування :
Київ, Україна
Телефон :
(044) 451 66 69
             (094) 851 66 69

Комплексна експертиза

Техногенність оточуючого світу вивела не перше місце автомобільне травму серед причин насильницької смерті людей. Не зважаючи на покращення заходів безпеки виробниками транспортних засобів та законодавчої ініціативи держави, кількість травмованих осіб, в тому числі і смертельно, лише зростає. В випадках дорожньо-транспортної пригоди за участю транспортних засобів чи транспортного засобу та пішохода потребує комплексного підходу, адже в даному випадку важливим є не лише характер отриманих тілесних ушкоджень, а й механізм їх спричинення. Саме особливості визначення механізму травми допомагають встановити винуватця дорожньо-транспортної пригоди в випадках «хто сидів за кермом автомобіля» чи встановити технічну можливість уникнення наїзду на пішохода.

Центр незалежної судово-медичної експертизи України «МіБі-Лекс», який розташований у Києві, проведе вивчення Висновків експерта державних судово-медичних установ України та складе незалежний обєктивний Висновок комплексної експертизи для з’ясування питань місця розташування осіб в салоні транспортного засобу, місця наїзду на пішохода, технічної можливості уникнення наїзду на пішохода та ін. В разі необхідності експертом автотехніком можуть бути досліджені автомобіль та місце дорожньо-транспортної пригоди.

Ні. В разі проведення автотехнічних експертиз, які зафіксували пошкодження транспортного засобу, для незалежної судово-медичної та автотехнічної оцінки цього буде достатньо.
Так. Сторона процесу звертається до слідчого для надання автомобіля для його огляду експерту автотехніку, якщо автомобіль заарештовано. Якщо автомобіль передано на зберігання, то дозволу для його огляду не потрібно. При необхідності огляду автомобіля іншого власника процедура має проводитися з дозволу слідчого.
Зазвичай, в матеріалах кримінального провадження присутні схема дорожньо-транспортної пригоди з поясненнями та фото з місця події. Якщо дана інформація є неповною чи неякісною, то проводиться повторний огляд з фотофіксацією та вимірами. Натурне моделювання за участю транспортних засобів не потрібне.
Участь приватного незалежного судово-медичного експерта та експерта автотехніка при проведенні слідчого експерименту є навіть необхідною. Часто слідчий, беручи до уваги завідомо невірні дані при проведенні експерименту, в подальшому призначає експертизу для отримання потрібного йому результату. Присутні незалежні експерти можуть не лише звернути увагу на це учасників експерименту, а й прослідкувати за використанням об'єктивних даних.