Розташування :
Київ, Україна
Телефон :
(044) 451 66 69
             (094) 851 66 69

Розбещення неповнолітніх. Судово-медичні критерії.

mibilex.com.ua - незалежна судово-медична експертиза > Новини > Експертиза живих осіб > Розбещення неповнолітніх. Судово-медичні критерії.

Стаття 156. Розбещення неповнолітніх
1. Вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку,
караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.
2. Ті самі дії, вчинені щодо малолітньої особи або вчинені членами сім’ї чи близькими родичами, особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілого або піклування про нього, –
караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Фізичне розбещення (розпусні дії) – оголення статевих органів винної або потерпілої особи, мацання їх, інші непристойні дотики, які викликають статеве збудження, навчання онанізму, вчинення у присутності потерпілого природного статевого акту, акту онанізму, мужолозтва або іншого задоволення статевої пристрасті неприродним способом. Схиляння або примушування потерпілих до вчинення певних сексуальних дій між собою. Сурогатні (імітаційні) форми статевого акту, що призводять до задоволення статевої пристрасті винного та (або) збуджують статевий інстинкт у неповнолітньої особи. Сексуальні дії, не пов’язані з імітацією статевого акту, що призводять до задоволення статевої пристрасті винного та (або) збуджують статевий інстинкт у неповнолітньої особи.
Фізичні розпусні дії полягають у будь-яких сексуальних маніпуляціях з тілом й особливо статевими органами потерпілої особи, винного або третьої особи. Розпусні дії можуть бути вчинені особою чоловічої статі щодо особи жіночої статі і навпаки,а також між особами однієї статі.
Інтелектуальні розпусні дії – ознайомлення дитини із порнографічними зображеннями, відеофільмами, цинічні розмови з потерпілою особою на сексуальні теми тощо.
Судово-медичні ознаки
а) почервоніння слизової оболонки присінка піхви (вірогідне двократному з інтервалом 3-5 днів огляді;
б) надриви, розриви, крововиливи у товщу, по краях або в основу дівочої пліви;
в) тріщини, надриви, подряпини і крововиливи в ділянку малих статевих губ, клітора, зовнішнього отвору сечовивідного каналу;
г) різні ушкодження в ділянках лобка, промежини, анального отвору тощо.
Сукупність змін: зіяння статевої щілини, воронкоподібне заглиблення в ділянці промежини, атрофія шкіри в ділянці промежини, задньої спайки човноподібної ямки, що виникають при систематичних механічних діях (тиску) на дані ділянки, слід оцінювати як такі, що могли утворитися при розбещених діях.