Розташування :
Київ, Україна
Телефон :
(044) 451 66 69
             (094) 851 66 69

Розчинники та клей – загальнодоступне дешеве задоволення для підлітків.

mibilex.com.ua - незалежна судово-медична експертиза > Новини > Експертиза живих осіб > Розчинники та клей – загальнодоступне дешеве задоволення для підлітків.

Минули 90-ті роки, коли зміна суспільного устрою призвела до сплеску наркоманій та токсикоманій. Однак і дотепер легкий доступ підлітків до дешевого джерела ейфорії підтримує високий рівень соціальної небезпеки даних засобів. Знання особливості впливу даних засобів та поведінки особи при їх вживанні вкрай необхідні батькам для раннього виявлення наркоманії у дітей.
Зловживання парами плямовивідників
Після 10-20 вдихів виникає досить виражена ейфорія і людина починає голосно сміятися. Після цього виникає візуалізація уявлень “ про що думаю, те й бачу”, яка не відноситься до галюцинацій, а являється уявою.
Переважають картини пригодницького чи еротичного жанру, які досить добре запам’ятовуються. При сформованій токсикоманії при більш тривалих інгаляціях виникає онейроїд, коли людина бачить сценоподібні картини, які нагадують фільм. Тому токсикоман усамітнюється, підтримує сп’яніння шляхом вдихання повторних доз, а при перешкоджанні йому проявляє агресію.
Протверезіння настає через 5-30 хвилин, запах інгалянта в видихуваному повітрі швидко зникає і настає постінтоксикаційний період.
Зловживання парами ацетону
Легкий ступінь сп’яніння ацетоном подібний до попереднього (зловживання плямовивідників), а картина тяжкого ступеню сп’яніння досить специфічна. На фоні легкої ейфорії швидко виникають онейроїдні “переживания” з яскравими фантазіями сексуального характеру. Під час цього токсикоман ніби заціпенілий сидить з опущеною головою. Його очі напівзакриті, на звернення майже не реагує, на обличчі завмерли посмішка. Цей стан триває декілька годин та змінюється важкою астенією, роздратованістю та апатією.
Пари толуолу та розчинники для нітрокрасок
Токсикомани вдихають 1-2 хвилини толуол, який наливають в поліетиленовий пакет. Через 10-15 хвилин виникають психічні порушення в вигляді ейфорії та рухової розгальмованості, які змінюються на делірій. При цьому токсикоман не сидить на місці, а рухається хиткою ходою. Делірій триває близько години та характеризується справжніми зоровими та слуховими галюцинаціями.
Головним діючим агентом нітрокрасок є толуол, а доза коливається від 10 до 1000 мл. Між першими та наступними інгаляціями є суттєва різниця. При перших виникає звуження свідомості, рухове збудження, тахікардія, сухість в роті. А при наступних виникає відчуття легкості тіла, душевного підйому “кайф”. Кольори здаються більш яскравими, загострюється слух. В постінтоксикаційному періоді виникає астенія, досить виражена дисфорія та головний біль.
Зловживання парами деяких сортів клею
Клей наливають в поліетиленовий пакет, а потім його надівають на обличчя, як протигазну маску. Сп’яніння розпочинається з ейфорії без рухового збудження, за яким слідує онейроїдний стан з прогресуючим оглушенням. Для онейроїдний переживань найбільш характерні видіння, які нагадують мультиплікаційні фільми, частіше веселого змісту зі збереженим відчуттям того, що йому це показують. Ейфорійний фон триває під час всього сп’яніння, рухи погано координовані, мова змазана з пропусками багатьох слів.