Розташування :
Київ, Україна
Телефон :
(044) 451 66 69
             (094) 851 66 69

Сенсаційне дослідження британців щодо рейтингу шкідливості наркотичних речовин.

mibilex.com.ua - незалежна судово-медична експертиза > Новини > Експертиза живих осіб > Сенсаційне дослідження британців щодо рейтингу шкідливості наркотичних речовин.

Британці D Nutt, L King, L Phillips від імені незалежного комітету по наркотикам, ще в 2010 році визначили рейтинг впливу наркотичних речовин в Британії. Вони визначили їх загальну шкоду споживачам та окрему шкоду іншим. Того часу дослідження не було сприйняте науковим товариством і навіть значно розкритиковано, однак вже в 2015 році США стали використовувати дані результати при розробці національної програми боротьби з залежністю та визначенням пріоритетних напрямків.
Як видно з результатів їх дослідження, лідером є алкоголь. За ним йде героїн, кокаїн та його похідні, нікотин. Психостимулятори обійшли канабіоїди, а от гацюциногени, як то екстазі та гриби завершують рейтинг і є найменш небезпечними.
Дані результатами є прийнятними для більшості європейських країн, в тому числі і України і можуть бути використані державою при розробці стратегічних напрямків для роботи.